Juuli 2023 ülevaade

Juuli tulemused

Kuigi kokkuvõttes on eelmine kuu olnud krüpto hindade suhtes päris hea (Näiteks BTC hind on tõusnud 13%), siis kokkuvõttes on minu portfell -0,47% miinuses.
Põhjuseks on peamiselt see, et konverteerisin kohe mai alguses Krüpto Kristjaniga alustades kõik oma EURi stablecoinideks ja olen selle stablecoini eest igakuiselt nüüd oma krüptopositsioonidesse sisenenud.
Idee iseenesest oli hea, aga realiseerus valuutarisk, nimelt on USD hind EURi vastu langenud viimase kuuga ca 2,52% ja kuna enamus portfellist oli dollarites, siis see mõjutas ka üldisi tulemusi.

Tagasivaadates kui oleksin koheselt mai kuus kogu summaga 10 000 EUR krüptosse sisenenud oleks tänaseks portfell juba mitme tuhandega plussis. Samas olen kindel et tegin siiski õige valiku otsustades konservatiivset joont hoida ja siseneda osade kaupa.

Portfelli ülesehitus (pärast Juuli oste)

Nagu allolevalt graafikult näha, siis hetkel on tegelikult veel 40% kogu portfellist veel dollarites, seega olen jätkuvalt valuutariskile avatud.
Strateegiat otsustasin mitte muuta, kuna suures pildis dollari väikene võimalik kukkumine järgmisel kuul eriti midagi ei mõjuta – vaatan siin ikkagi vähemalt 10 aastast perioodi investeerimishorisondina.

Juuli ostud

Nagu varasem plaan ette nägi, ostsin nädalavahetusel:

  • 625 EUR eest Bitcoini
  • 625 EUR eest Ethereumi
  • 250 EUR eest Polygoni
  • 500 EUR eest Arbitrumi

Rääkides väikesest miinusest, siis teine asi, mida tähele panin oli see, et kõiki soovitud krüptorahasid ei olnudki võimalik USDT ja USDC eest osta.

Näiteks avastasin üllatusega, et Arbitrumi ostmine oli Krakenis võimalik ainult eurodes, seega olin sunnitud oma USDC eurodeks konverteerima ja alles siis sain tehingu teha. See läks tehingutasudena maksma 7,7 EURi ja kuna ei tahtnud seda mõttetut kulutust augustis uuesti teha, siis otsustasin ka augusti ARBi portsu praegu juba juulis ära osta.
Seega praeguseks on kogu minu Arbitrumi positsioon täielikult täidetud.

Ülejäänud positsioonidel jääb teha veel augustis viimane ost + Optimismi ostan samuti ühe portsuna Augustis.
Optimismiga on nimelt selline lugu, et seda Krakenis üldse osta ei saa – selleks tuleb kõigepealt võtta ETHi ja siis see bridge’da OP-ks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *