Ostsin juurde uue portsu krüptot

Nagu olen varem ka kirjutanud, siis on minu eesmärk oma 10 000 EUR investeerida krüptosse nelja võrdse investeeringuna.

Põhjus, miks olen otsustanud selle investeeringu teha osade kaupa on lihtne – nii on väiksem risk.

Kui vahepeal krüpto hinnad langevad, siis saan järgmise 2500 EUR ostuga lihtsalt rohkem krüptot. Kui kokkuvõttes minu hüpotees paika peab ja hinnad aastate jooksul tõusevad, siis järelikult on odavamalt ostetud krüpto puhul tulevikus kasum lihtsalt suurem.

Ideaalses maailmas võiks turule sisenemine olla veel pikem ja väiksemate osadega, aga siin peab silmas pidama, et iga kord kui mõni tehing teha, siis tuleb ka tehingutasusid maksta ja seega väga väikseks igat eraldi investeeringut kah teha ei tasu.

Kui sa saad regulaarselt palka, siis soovitan uurida Bitcoini Dollar Cost Average’ngu kohta. Näiteks siin on 1 kalkulaator, kus saad vaadata kui palju sa oleksid teeninud kui sa regulaarselt Bitcoini oleksid investeerinud: Bitcoin Dollar Cost averaging.

Skandaal – suurepärane ostukoht

Selle nädala alguses lahvatas USAs suur skandaal – nende SEC ehk väärtpaberitega kauplemise järelvalvet teostav riigiasutus kaebas kohtusse maailma suurima krüptobörsi Binance’i ning mõni päev hiljem ka USA suurima krüptobörsi Coinbase’i.

Sellega seoses langes Bitcoini hind 25 900 eurolt 23 900-le eurole ning kui muidu plaanisin krüptot juurde osta alles järgmine nädal, siis otsustasin, et sellist allahindlust ei saa raisku lasta ning tegin järgmised ostud:

  • Bitcoin – 625 EUR eest
  • Ethereum – 625 EUR
  • Arbitrum – 250 EUR
  • Polygon – 250 EUR

Ostud tegin kõik Kraken.com vahendusel, kus Krüpto Kristjanil on loodud OÜ konto. Paar kuud tagasi muideks kaevati ka Kraken SECi poolt oma stakeimise teenuse eest kohtusse, aga suures plaanis tundub mulle täna, et tegemist on ühe kindlama USA turul tegutseva tsentraalse krüptobörsiga.

Portfelli kiirülevaade

Nagu näete, siis hetkel hoian veel kogu oma portfelli Kraken kontol.
Ma ise pean seda väga suureks riskiks – juhul kui mingil põhjusel peaks nad äri kinni panema, siis võin kogu rahast ilma jääda.
See ei olegi nii utoopiline kui mõelda, mis viimasel ajal on juhtunud FTXi, Binence’i ja ka Coinbase’ga.
Kui te veel ei tea, siis ükski krüptobörs ei oma riiklike garantiisid ja näiteks nende pankroti korral riik sinu investeeringuid ei hüvitaks. Selles mõttes on tegemist võrreldes pankadega väga riskantse kohaga, kus oma raha hoida.
Minu plaan on hetkel hoida kuni augustini kogu portfelli Krakenis ning seejärel kui olen kogu summa investeerinud raha sealt välja kanda ja edaspidi hoida riistvaralises rahakotis. Varem olen edukalt kasutanud nii Ledgerit kui ka Trezorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *